Tegels impregneren

Professionele tegelzetter voor al uw tegelwerk!

Ervaren tegelzetter

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Betontegels impregneren

Tegels impregneren is een goede manier om je tegels te beschermen tegen vuil, vlekken en water. Sommige soorten tegels zijn poreus, waardoor er gemakkelijk vuil, vlekken en water intrekt. Laat je tegels impregneren door ons! Wij zorgen ervoor dat er een beschermlaag op je tegels komt, waardoor ze langer mooi blijven.

 

Keramische tegels impregneren

Keramische tegels hebben door het bakproces van nature al een beschermlaag. Toch is het aan te raden om deze tegels ook te impregneren. Doordat er dagelijks vuil op je tegels komt, kan de beschermlaag geleidelijk aan slijten. Wanneer je tegels impregneren door ons laat doen, zorgen wij ervoor dat de beschermlaag weer in optimale conditie komt. Zo blijven je tegels langer mooi en kun je langer genieten van je tuin, badkamer of wc!

 

Welke tegels kun je impregneren?

De tegels die je door ons kunt laten impregneren zijn tegels met een gladde of matte afwerking. Denk hierbij aan tegels van keramiek, natuursteen of terrazzo. Tegels met een structuur of tegels met een antislip coating kunnen niet geïmpregneerd worden. Tegels die in de tuin liggen of op een terras slijten vaak sneller door de verschillende weersinvloeden. Het is dan extra aan te raden deze tegels te impregneren. Je kunt er overigens ook voor kiezen om je tegels in de badkamer te laten impregneren, op die manier blijven ze langer mooi.

Betontegels impregneren

Hoe gaat tegels impregneren in z’n werk?

Wanneer je tegels door ons laat impregneren, wordt er een beschermende laag op de tegel aangebracht. Die beschermende laag is hydrophobic, wat betekent dat vuil en vlekken minder snel intrekken in de tegel. Wanneer er toch vuil of vlekken op de tegel komen, is het gemakkelijker om dit schoon te maken dan wanneer je geen impregneermiddel hebt aangebracht. Het impregneren van tegels is een chemisch proces, waarbij de tegel in contact komt met een vloeistof die de beschermende laag aanbrengt. Nadat we de tegel geïmpregneerd hebben, laten we de tegel drogen en hard worden. Op die manier is de beschermende laag optimaal werkzaam.

Heb je vragen over tegels impregneren of wil je weten welke tegels door ons geïmpregneerd kunnen worden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

 

Wat kost tegels impregneren?

Het impregneren van tegels is afhankelijk van het aantal vierkante meters tegels. Voor een kleine ruimte, zoals een badkamer of wc betaal je ongeveer €175,-. Heb je een grotere ruimte, zoals een terras of tuin? Dan zijn de kosten vaak hoger dan 300 euro. Wil je meer weten over de kosten die in rekening worden gebracht? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Je kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen om te kijken of de prijs u schikt.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek